BIB Gourmand-restaurant Petrus & Paulus Hoeve te Lamswaarde krijgt een nieuwe roerganger


Huidige chef Yannick Mahu draagt de scepter over aan Michiel van Laere (26), die momenteel werkzaam is bij restaurant ONE* in Roermond en daarvoor twee jaar werkzaam is geweest bij Beluga loves you** in Maastricht. Samen met zijn partner Joyce Oexeman (31) gaan ze verder onder de naam State.

Yannick Mahu – met zijn Petrus & Paulus Hoeve goed voor acht BIB Gourmands op rij en een notering in de lekker 500 – is na vijftien jaar nog zeker niet uitgekookt. Sterker nog, de P&P catering krijgt een extra boost. En bij Bar Goed te Perkpolder wil hij de komende jaren gaan inzetten op het culinaire “streetfood”! Piet en Hilde hebben na veertig jaar dienst besloten het rustiger aan te doen.

In juni 1978 startten de gebroeders Piet & Paul Mahu en later met Hilde hun tearoom-wafelhuis Petrus & Paulus in de Overdamstraat te Hulst. In ‘90 starten Piet en Hilde aan het Stationsplein de “koffiebar”. In 1997 was de opening van hun huidige locatie: na 3 horecazaken te hebben gerund gedurende 4 jaar zijn de 2 bedrijven in Hulst verkocht. In de verbouwde boerderij aan de Jacobus de Waalstraat in Lamswaarde was de kaart hoofdzakelijk pannenkoeken. Toen zoon Yannick in 2004 de keuken betrad, hadden de crêpes inmiddels plaats gemaakt voor een kleine restaurantkaart. Deze is in de loop van de jaren door Yannick tot het huidige niveau gebracht. Inmiddels heeft de Petrus & Paulus Hoeve grote bekendheid in de streek en ver daarbuiten. Zowel de Nederlandse als Belgische gasten weten de keuken zeer te waarderen.

Het stokje wordt overgenomen door Michiel van Laere en Joyce Oexeman: ‘We willen het stijgende niveau van de afgelopen jaren voortzetten, met behoud van de gezelligheid die zo karakteristiek is voor de hoeve’. De kaart zal gekenmerkt worden door wisselende gerechten, waarbij lokale, seizoens-gebonden producten en bijzondere smaakcombinaties centraal staan.

Michiel is geen onbekende van de familie Mahu. Geboren en getogen in Lamswaarde heeft hij tijdens zijn eerste baantje bij P&P Hoeve mogen proeven van de horeca. Dat smaakte naar meer! In de daaropvolgende jaren heeft hij ervaring opgedaan in de keukens van onder andere De Kromme Watergang, Lasarte (Barcelona), Inter Scaldes, ’t Vlasbloemeken, Napoleon, Beluga loves you en One. Zijn passie voor koken, creativiteit en Zeeuws-Vlaamse roots hebben doen besluiten terug te keren om de P&P Hoeve over te nemen.

Zijn partner Joyce heeft Michiel leren kennen tijdens zijn jaren in Maastricht. Door het vertrouwen in haar partner en de behoefte aan zelfstandig ondernemen, heeft ze ervoor gekozen haar vertrouwde omgeving in Limburg achter te laten en een sprong in het diepe te wagen. Hoewel ze in de afgelopen zeven jaar werkzaam is geweest in de farmaceutische sector, is de horeca haar niet vreemd. Tijdens haar studie heeft ze bijna tien jaar ervaring in de bediening en catering opgedaan. De horeca is daarna altijd blijven lonken. Joyce zal in het nieuwe restaurant de rol van gastvrouw op zich nemen.

In februari serveert de P&P hoeve een wisselend afscheidsmenu. Vanaf maart zullen Michiel en Joyce meelopen in het restaurant om kennis te maken met de gasten. Michiel en Yannick bundelen hun krachten dan in een kennismakingsmenu. Na een kleinschalige renovatie zal State medio april haar deuren openen. Michiel en Joyce verwelkomen u dan van harte in het vernieuwde restaurant.

+ There are no comments

Add yours